Abhazya doğum ücretini  5 bin ruble arttırdı

Abhazya Bakanlar Kurulu, bir çocuğun doğumu için bir kerelik yardım miktarını 5 bin ruble artırdı. Miktar, çalışan ebeveynler için 27 bin ruble çalışmayan ebeveynler için 22 bin ruble olacak bu teşviklerin ülkedeki doğum oranını ve demografik durumu değiştireceğini düşünüyor musunuz? Sorusuna şu şekilde cevaplar verildi

Elana Kortua: Nüfusun belirli bir kategorisi için bu gerçekten bir teşvik olabilir. Toplu ödemedeki bu artışları öğrendikten sonra, altıncı veya yedinci çocuğu doğurmak isteyecek olan nüfusun sosyal açıdan savunmasız kategorileridir. Ve eğer 27.000 rublenin en iyi iki aylık çocuk bezi olduğunu bilen nüfusun diğer kesimine ve gruplarından bahsediyorsak, bunun birinci veya ikinci çocuğa sahip olmak için bile yeterli olup olmadığını tartışacaklarını düşünüyorum. Bu yüzden belki doğum oranı ve demografi üzerinde hafif bir etkisi olacak, ancak bunun ciddi bir niceliksel veya niteliksel değişiklik olacağından şüpheliyim.

Kamma Gopiya: Bu teşvik , doğum oranını önemli ölçüde etkilemeyecek, en azından bana öyle geliyor ki, olmaması gerektiği anlaşılıyor, çünkü bunun 22 ve 27 bin ruble tutarında bir kerelik bir ödenek olduğu düşünülüyor. Temel olarak, şöyle bir şey: bir kez alınıp harcandı ve bu nedenle gelecek için ileriyi düşünen insanların, bu miktara güvenerek bir çocuğun doğumunu planlamaları pek mümkün değildir. Çok uzak geleceğe bakmayanlar için, belki bir etkisi olabilir, çünkü yedinci veya sekizinci çocuğun doğumu için arabaların verildiği hikayeler vardı ve insanlar bu arabayı almak için çocukları doğurmaya gerçekten hazırdı. Ve böylece, elbette, bunun belki de sadece insanların ruh hali üzerinde bir etkisi olacaktır. İnsanlar, eğer çocuk zaten doğmuşsa, belirli bir miktar paraya güvenebileceklerini anlayacaklardır, o zaman bu elbette bir artıdır. Faydalar ne kadar yüksek olursa, tüm aileler için o kadar iyidir. Ama bana sorarsanız, kesinlikle bu miktarda toplu ödeneğe güvenerek bir çocuk sahibi olmayı planlamazdım.

 

ADÜ öğretim görevlisi, Konuşma Terapisti Merkezi ve Destek Vakfı başkanı Anetta Sergeevna Bganba: Bu tür bir deneyimi zaten yaşadık. Bu, Abhaz uyruklu ailelerde çocukların doğumu için tek seferlik bir ödemedir, ancak bunun beklenen sonucu getirmediğini görüyoruz. Ve elbette, Bakanlar Kurulu tarafından yeni kabul edilen ücretlerdeki bu bir kerelik artışın kesinlikle bir yardım olduğunu düşünüyorum, kimse tartışmıyor, ancak bu demografik durum üzerinde olumlu ve önemli bir etkiye sahip olabilecek bir faktör değil. Bana öyle geliyor ki ve bence böyle düşünen bir tek ben değilim, demografik politika ve çocukların doğum oranını artırma eğilimi büyük olasılıkla sosyal yönlerle ilişkilendirilecek, örneğin, ücretsiz tıbbi bakım, erken teşhis, çocuklar için ek ücretsiz eğitim, çocukların dahil edilebileceği kültürel platformların zenginleştirilmesi. Bunların doğum oranına katkı sağlayacak niteliksel değişiklikler olacağını düşünüyorum.

 

Vitaliy Chitanava: Doğum artışına katkısı olmayacak. Abhazya'da doğum oranı çok düşük ve 5.000 ruble piyasadaki ve mağazalardaki fiyatlara göre hiçbir şey değil. Çocuk bezi fiyatlarına bakın. İnsanlara biraz yardım etmek için en az 50.000 rubleye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Maddi zorluklar olduğunu anlıyorum, ancak çocuklardan tasarruf etmeye gerek yok. En az 50 bin ruble olmalı.

Viyola: Bu önlemler ülkedeki demografik durumu değiştirmeyecek. Tabii ki, genç aileler muhtemelen bir bebeğin doğumunda 1.000 ruble bile almaktan memnundur, bu nedenle bu destek, özellikle gençlerin çalışmayan aileler için farklı koşullara sahip olabileceğinden ve muhtemelen daha fazla yardıma ihtiyaç duyduklarından, ihtiyacı olan genç aileler için büyük bir artıdır. Ve bir şekilde onları çalışmaya teşvik etmemiz gerekiyor. Devletten aylık olarak böyle bir destek olsaydı, genç aileler sadece kalabalık aileler değil, sosyal alanda her gün böyle bir destek hissetselerdi farklı olurdu. Büyük ailelere ödeme yapılıyor ama bildiğim kadarıyla o kadar sefillik içerisinde yaşamak zor. Yine de güzel bir teşvik, ama ne yazık ki, demografik durumu hiçbir şekilde etkilemeyecek. 500 bin ruble ödense bile, belki o zaman bir etkisi olacaktır ve o zaman bile çok olası değildir.

Kaynak: https://www.ekhokavkaza.com/a/32715792.html

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Anket

E-Bülten Aboneliği