KAPILARIMIZ KAPANACAK

Abhazya'da işgal altındaki topraklar olduğunu düşünen STK'ların kapıları "kapatılacak"

16 Kasım’da, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı İnal Ardzınba, Sohum'da ülke genelinde faaliyet gösteren uluslararası STK'ların ofis başkanlarıyla bir toplantı yaptı.

Abhazya Dışişleri Bakanlığı'nın medya merkezinin verdiği bilgiye göre, toplantıda, yakın gelecekte resmi bir belgeye yansıtılacak olan uluslararası yapıların projelerinin koordinasyonuna yönelik güncel etkileşim konuları ve yeni yaklaşımlar tartışıldı.

Ardzınba, BM kuruluşlarının toplantıya katılmayı reddettiğini vurguladı. Bu, "Şeffaf olmayan faaliyetlerin bir teyidi ve bilgiyi gizleme girişimi olarak algılanıyor" dedi.

Ayrıca şunları söyledi:

"Abhaz-Rus ilişkilerini yok etmek ve Abhazya Cumhuriyeti'ni 'işgal altındaki bir bölge' olarak görmek isteyenler için kapılarımız çok yakın bir gelecekte kapanacak."

Ardzınba'ya göre, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı'nın (USAID) resmi web sitesi, Abhazya'da "Kremlin'in habis etkisine karşı koymayı" ve "Gürcistan'ın toprak bütünlüğünü yeniden sağlamayı" amaçlayan projelerin uygulandığı bilgisini yayınladı.

Ardzınba, BM kurumlarının Abhazya Dışişleri Bakanlığı'nı uyguladıkları projelerin gerçek amaç ve hedefleri hakkında yanlış bilgilendirdiğini ve bunun "ABD makamlarının resmi web sitelerinde projelerin ve yayınların pratikte uygulamasının ilerlemesi" ile doğrulandığını vurguladı.

 

  • Mayıs 2022'de Abhazya Dışişleri Bakanlığı,uluslararası  "Açlığa Karşı Hareket" örgütünün "Kapsayıcı Kalkınma Yaklaşımları Yoluyla Yerel Yönetişimin İyileştirilmesi" adlı bir projesini kapattı. Abhazya Devlet Güvenlik Servisi ile birlikte, proje hakkında sağlanan veriler ile bu çerçevede uygulanan faaliyetler arasında bir tutarsızlık olduğunu gösteren gerçekleri ortaya çıkardıklarını söyledi. Özellikle, Abhaz makamları, projenin Abhaz ve Gürcü gençliğinin temsilcilerinin Moldova, Avusturya ve Ermenistan'daki ortak eğitim ve seminerler yoluyla kültürlerarası diyaloğa katılımını sağlayan kısmından memnun değildi.
  • Geçen yıl Eylül ayında, Abhazya Dışişleri Bakanlığı, Fransız vatandaşı Tiffine Lucas'ı "istihbarat topladığı için" istenmeyen kişi ilan etti. Lucas, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) Gudauta bölgesindeki Primorskoye köyünde bir Rus askeri üssünün hemen yakınında uygulanan programlarından birinden sorumluydu.
  • Daha sonra, Abhaz dairesi başkanı İnal Ardzınba, Abhazya sakinlerini Berghof Vakfı ile işbirliği yapmamaya çağırdı ve Dışişleri Bakanlığı'nın bu fonun çalışmaları  üzerinde özel kontrol sahibi olduğunu söyledi.
  • İnal Ardzınba, STK'ların faaliyetlerinin düzenlenmesine ilişkin bir kanun hazırlanarak  kabul edilmesi fikrini desteklediğini belirtiyor.

 

Kaynak: Abhazya Dışişleri Medya Ofisi

 

 

 

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Anket

E-Bülten Aboneliği