LAVROV-BJANİA SOÇİ DE GÖRÜŞTÜ

SOÇHİ  3 Ekim 2023  Abhazya Devlet Başkanı Aslan Bjania, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile Soçi'de bir araya geldi.

Sergei Lavrov ; "Tanıştığıma memnun oldum. Öncelikle Abhazya Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının uluslararası alanda tanınmasının 15. yıl dönümü ve Abhazya'nın Zafer Bayramı ve Bağımsızlığının 30. yıl dönümü gibi önemli tarihler nedeniyle sizleri tebrik etmek istiyorum. Rusya Federasyonu temsilcilerinin katılımı da dahil olmak üzere büyük ölçekli etkinliklerin gerçekleştiğini biliyorum.’’

Aslan Bjania'yı karşılayan Sergei Lavrov ; “Abhazya Cumhuriyeti devletinin oluşumunda ekonominin, sosyal alanın, enerjinin gelişmesi ve uluslararası platformlarda etkileşim de dahil olmak üzere her alanda dayanışmamızı bir kez daha teyit etmek istiyorum. Abhazya Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanıyan devletlerin çemberini genişleteceğiz” dedi.

S. Lavrov; Ukrayna'daki özel askeri operasyona katılan askerlere sağlanan sürekli yardımdan dolayı Aslan Bjania’ ya şükranlarını sundu. “Umarım bu destek, Rusya Federasyonu Başkanı'nın konuşmalarında belirtilen sonuçların elde edilmesine gerçekten yardımcı olacaktır. Bugün, yaklaşan diğer toplantılarınız da dahil olmak üzere tüm bunları konuşacağız” dedi.

Aslan Bjania: "Tanıştığıma çok memnun oldum. İlişkilerimizin dinamik bir şekilde geliştiğini belirtmek isterim. Sohum'daki havaalanının restorasyonuna yönelik bir yatırım projesinin uygulanmasına ilişkin yakın zamanda imzalanan anlaşma için Rusya Federasyonu yönetimine şükranlarımızı sunuyoruz. Bu bizim için büyük önem taşıyor; birkaç yıldır bunun için çalışıyoruz. Çifte vatandaşlık anlaşmasından dolayı şükranlarımı sunmak isterim. Bu da büyük önem taşıyor ve vatandaşlarımız belgeyi büyük bir heyecanla aldılar” dedi.

Aslan Bjania; Abhazya liderliğinin ve halkının, Rusya Federasyonu'nun inisiyatifiyle Sovyet sonrası alanda uygulanan entegrasyon süreçlerine olan bağlılığını vurguladı. Aslan Bjania, "Buna katılmak istiyoruz ve bu, Abhazya vatandaşlarının temel çıkarlarına tekabül ediyor" dedi.

Abhazya Cumhurbaşkanı ayrıca mevcut imkanlar dahilinde Ukrayna’daki askeri operasyona tam destek verdiğini duyurdu. “Maskeler dedikleri gibi çıkarıldı. Yakın zamanda Kanada Parlamentosunun öldürülmeyen SS gazilerini onurlandırdığını fark ettik. Neyi konuştuğumuz, kimlerle uğraştığımız her şey çok açık, dolayısıyla bu konuda sonuna kadar yanınızda olacağımızdan emin olabilirsiniz” dedi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Anket

E-Bülten Aboneliği