Ochamçira Anakliya'ya 35 Km Uzaklıkta

Geocase analitik merkezi danışmanı Tümgeneral Vakhtang Kapanadze, Oçamçira'daki Rus deniz üssünün Ukrayna için meşru bir hedef haline gelebileceğini iddia ediyor.

Kapanadze: “Oçamçıra, Anaklia'ya yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta. Bu, Abhazya'da konuşlandırılan Rus birliklerinin ateş kabiliyetini artıracak.

Oçamçira'daki üs kesinlikle meşru bir hedef. Benzer bir durumu da düşünebiliriz: Transdinyester. Orada bir de Rus üssü var ama Ukrayna bu üsten vurulmadıkça Ukrayna oraya saldırmayacak. Üs ayağa kalktıktan sonra kesinlikle karşılık verecektir. Ve muhtemelen Oçamçıra'deki üs için de benzer bir durum gelişecek.

Bana göre Oçamçıra'dan ateş etmeye gerek yok, bu üsden bir gemi denize açılabilir ve oradan Ukrayna'ya füze fırlatabilir. Bu durumda, Ukrayna'ya saldıracak, çatışmalara katılacak veya Oçamçira bölgesinde konuşlanacak herhangi bir savaş gemisi, Ukrayna silahlı kuvvetleri için meşru bir hedef olacaktır.

Üssün konuşlandırılması, Gürcistan'daki Anaklia limanının inşasına ilişkin artan tartışmalara karşı Rusya'nın bir güç gösterisidir.

Rusya'nın örneğin Abhazya'ya gemi getirmesine hiçbir şey engel olmadı. Ama burada bir siyasi faktör var, bir de askeri faktör var”. dedi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Anket

E-Bülten Aboneliği