ULUSAL ÇIKARLARIMIZA KARŞI GİRİŞİMLERİ TERK ETMESİNİ TALEP EDİYORUZ

Muhalefet bir kez daha Aslan Bjania'yı Pitsunda devlet konuk evi anlaşmasını iptal etmeye çağırdı

 

Abhazya muhalefeti, Cumhurbaşkanı Aslan Bjania'yı  Pitsunda devlet konukevinin Rusya'ya devredilmesine ilişkin anlaşmayı parlamentodan geri çekmeye çağırdı.

Daha önce, 28 Aralık’taki oturumunda Abhazya Parlamentosu’nun Rusya ve Abhazya arasındaki anlaşmanın onaylanması konusunun ele alabileceği biliniyordu.

Muhalefet, Cumhurbaşkanı Aslan Bjania’nın yaptığı perde arkası toplantılar ve görüşmeler konusunda endişeli. Milletvekilleri ile yapılan toplantı sonrası muhalefet kanadı yaptığı açıklamada; ‘’Cumhurbaşkanı Aslan Bjania’nın   Pitsunda devlet konukevi ile ilgili anlaşmanın derhal onaylanması, tahkim mahkemelerinin kararının tanınması konusundaki anlaşmanın onaylanması, apartman yasa tasarısının kabul edilmesi ve enerji alanındaki satışın yasal olarak gerekliliğini haklı çıkarmaya çalıştığını belirttiler.’’

Açıklamada, "Siyasi istikrarı korumak adına, Cumhurbaşkanı Bjania'nın doğru kararı vermesini, yasadışı, ulusal çıkarlara karşı girişimleri terk etmesini talep ediyoruz" denildi.

Pitsunda Devlet konukevi  ile ilgili anlaşmaya ek olarak, apartman ve apart oteller hakkındaki yasa tasarısında, tahkim mahkemelerinin kararlarının tanınmasına ilişkin Rus-Abhaz anlaşmasından bahsediliyor.

Muhalefet, Cumhurbaşkanı’nın bu girişimlerini engellemek adına en kararlı eylemleri organize edebileceklerini belirterek durumun ‘’Abhaz halkının kazanımlarına ve devletin varlığına onarılmaz zararlar verdiğini belirtti.’’

 

 

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Anket

E-Bülten Aboneliği